Solidariteit: enkele hoogtepunten

Programma WE LOVE YOUR PROJECT:

twee verenigingen in de bloemetjes

Als onderdeel van het Europees jaar van het vrijwilligerswerk werd in 2011 We Love Your Project opgericht. Dit programma beloont verenigingen waar EDF Luminus werknemers zich persoonlijk voor engageren.

De wedstrijd, die om de twee jaar wordt georganiseerd, moedigt werknemers aan om zich als vrijwilliger in te zetten voor een zaak die hen nauw aan het hart ligt. In 2017 werden twee verenigingen, TYN Academy & JACK, onderscheiden.


Patrick Pools won de personeelsprijs voor zijn engagement in JACK (Jeunes Animaux Confisqués au Katanga) een vereniging die sinds 2006 actief is in Katanga (Democratische Republiek Congo) ter bescherming van chimpansees . Met de oprichting van hun reservaat wisten ze al een vijftigtal chimpansees op te vangen die het slachtoffer waren geworden van illegale handel. 

Met de bijdrage van EDF Luminus zal een generator worden aangeschaft om de energie-autonomie van de dierenkliniek te waarborgen.

De juryprijs ging naar Said Mellouli voor zijn engagement in de TYN Academy (Talented Youth Network), een Belgische vereniging die jonge Brusselaars uit achtergestelde buurten helpt door ze tools te geven om de toekomst met meer sereniteit en zelfvertrouwen tegemoet te gaan. De jury waardeerde zijn persoonlijke inzet en de manier waarop hij zijn ervaring deelt met de jongeren.


180 000 km afgelegd door het personeel!

Het programma Globetrotters gaat door en evolueert.

Dankzij de fysieke inspanningen van zijn medewerkers heeft EDF Luminus 1800 bomen geschonken aan het Jane Goodall Institute België in het kader van het programma Globetrotters 2017.

 

Globetrotters ging van start in 2014. Op het platform kunnen de medewerkers van EDF Luminus al hun fysieke activiteiten registreren. Achteraf worden die omgezet in kilometers.

 

In 2017 steunde dit programma, dat het personeel aanmoedigt om te sporten, de zaak van het Jane Goodall Institute België. EDF Luminus beloofde voor elke 100 km die werd geregistreerd op het platform een boom te schenken voor hun actie "Forest In One Day". Het doel van deze editie was om vóór eind oktober minstens 180.000 km te verzamelen en zo één boom per medewerker aan te bieden. Eind augustus werd dit doel al behaald.

Meer dan 20 mensen namen deel aan de 20 km van Brussel ter ondersteuning van de Run for Parkinson Foundation, die de zoektocht naar behandelingen voor de ziekte van Parkinson financiert.

Afdeling Marketing houdt teambuilding met geplaatste kinderen

Op 29 augustus 2017 trok de afdeling Marketing in het kader van haar teambuilding dag naar Monte Rosa in Leuven, waar meer dan 50 geplaatste kinderen verblijven. 

 

Sinds twee jaar is deze dag niet alleen een gelegenheid om de banden tussen de collega's te versterken maar is het ook de bedoeling om zich te engageren voor het gemeenschapsleven.

 

De leden van het marketingteam hielpen de instelling bij het onderhoud van hun grote tuin. Nadien organiseerden ze een groot spel voor de kinderen, van 1 tot 17 jaar, en maakten ze voor iedereen een grote barbecue klaar. De bedoeling was de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen, zodat ook zij bij het begin van het schooljaar konden vertellen over een leuk vakantiemoment.


Voor meer informatie over...