Een netwerk van 25 snelladers voor elektrische wagens

Op 11 december 2017 huldigde Bart Tommelein, viceminister-president van de Vlaamse regering en minister van Begroting, Financiën en Energie, in Oostende een nieuw door EDF Luminus geplaatst netwerk van 25 snelladers voor elektrische wagens in. In de tankstations van Q8 werden 18 snelladers geplaatst en op de terreinen van Decathlon nog eens 7.

Door strategische plaatsen te kiezen langs de autowegen en autosnelwegen, heeft EDF Luminus een laadnetwerk uitgestippeld dat heel België dekt en de belangrijkste steden met elkaar verbindt.

 

De laadstations van EDF Luminus zijn uitgerust met multi-standaard stekkers zodat alle types elektrische wagens gemakkelijk kunnen inpluggen. Deze snellaadstations van de nieuwste generatie kunnen 2 wagens tegelijkertijd opladen. Het laadvermogen bedraagt 50 kW. Hiermee kan tot 80% van de batterij in 30 minuten worden opgeladen.

Van links naar rechts: Grégoire Dallemagne, CEO EDF Luminus, Bart Tommelein, Minister van Begroting, Financiën en Energie, Geert Leppens, Sr Manager e-Mobility & Smart Cities, Johan Vande Lanotte, burgemeester van Oostende, Koen Vankelst, operations director Q8, en Krista Claeys, schepen van de stad Oostende huldigen de nieuwe snelladers in een Q8-tankstation in Oostende in.


Dit partnerschap met Q8 en Decathlon is een onderdeel van het UNIT-E-programma dat wordt gefinancierd door de Europese Commissie met de steun van de federale, Waalse en Vlaamse overheden en dat elektrische mobiliteit wil stimuleren. De 25 door EDF Luminus geplaatste snellaadstations maken bovendien deel uit van een Europees netwerk van 300 snelladers langs Europese autosnelwegen zodat automobilisten met een elektrische wagen van Italië tot het Verenigd Koninkrijk kunnen rijden.

 

Klik hier voor meer informatie over het project.