"Efficiency Box" om de verbruikspieken en kosten van industriële klanten te verminderen

Sinds december 2017 is, in het kader van een proefproject, een eerste Efficiency Box in werking bij een klant uit de houtsector.

 

Het apparaat, getest en goedgekeurd in een industriële omgeving, vermindert het piekverbruik van de klant en de bijzonder hoge kosten die worden veroorzaakt door deze pieken.

 

Met dit innovatieve systeem, winnaar van de Power to Innovate-wedstrijd die intern werd georganiseerd door EDF Luminus in 2016, kan het verbruiksprofiel van klanten worden geanalyseerd en bijgestuurd om zo hun netkosten te verlagen.

 

Dankzij een innovatief algoritme anticipeert de Efficiency Box op pieken in het elektriciteitsverbruik en remt ze onmiddellijk af. Dit veronderstelt dat sommige onderdelen van het verbruik van de klant kunnen worden verplaatst naar een tijdstip waarop er minder wordt verbruikt.

 

In het kader van dit proefproject kunnen de pieken met 1 400 kW worden verminderd door een flexibele eenheid volledig stil te leggen.

 

Dit project is uitgewerkt, geanalyseerd, getest en geïmplementeerd dankzij de samenwerking tussen EDF Luminus en zijn dochterondernemingen ATS en Vanparijs.