Power to School: Partnerschap met Goodplanet

om scholen helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen

In augustus 2017 werden in het kader van het project Power to School de eerste zonnepanelen geïnstalleerd.

 

Op het dak van een school in Ukkel werden 370 fotovoltaïsche panelen, goed voor een vermogen van 99 kWp, geïnstalleerd. De installatie zal jaarlijks een besparing van ongeveer 13 kg CO2 opleveren. Deze investering wordt volledig ondersteund door EDF Luminus. De school zal zo jaarlijks ongeveer € 8 000 kunnen besparen op haar energiefactuur.

 

Dit project is het resultaat van een samenwerking tussen Luminus en Goodplanet en richt zich op scholen in Brussel en Wallonië.

 

Aan de ene kant staat Luminus in voor de haalbaarheidsstudie, het ontwerp, de plaatsing, de inbedrijfstelling en het onderhoud van de fotovoltaïsche installatie. Deze wordt volledig gefinancierd door Luminus, die geniet van de groenestroomcertificaten en een eventuele huur gedurende een periode van 10 jaar om de investering te dekken. De school verlaagt haar factuur dan weer dankzij de zonnepanelen.

Aan de andere kant stelt Goodplanet een educatief programma voor om studenten bewust te maken van het thema energie en de problematiek van klimaatverandering. Deze vereniging is een echte speler van gedragsveranderingen in het gebruik van energie. Ze zal een audit uitvoeren en concrete acties nemen om iedereen in de school aan te moedigen beter gebruik te maken van energie.